Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφει η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Αρνητικό πρόσημο στους ευρωπαϊκούς δείκτες μετά την ιταλική δημοπρασία 5ετών ομολόγων όπου το κόστος δανεισμού εκτοξεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του ευρώ. Οριακές κινήσεις στα futures της Wall.

Αρνητικό πρόσημο καταγράφουν πλέον οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες. Η νευρικότητα επιστρέφει μετά την ιταλική δημοπρασία 5ετών ομολόγων, όπου το κόστος δανεισμού εκτοξεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από την υιοθέτηση του ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,29% στις 6.039 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,54% στις 3.131 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,13% στις 5.554 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1,05% στις 8.466 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,2% στις 5.571 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο, το αρχικό μίνι ράλι εξανεμίστηκε και πλέον ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,33% στις 15.723 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Steet.

Επισημαίνεται ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με κέρδη για τις ευρωαγορές. Το κλίμα, όμως, αντιστράφηκε όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ιταλικής δημοπρασίας 5ετών ομολόγων, όπου η Ρώμη πέτυχε μεν τον στόχο άντλησης 3 δισ. ευρώ, αλλά με επιτόκιο 6,29%.

Ο ευρωπαϊκός κλαδικός δείκτης των τραπεζών, που επίσης ξεκίνησε τη συνεδρίαση ανοδικά, είναι σχεδόν αμετάβλητος. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, ενώ υποχωρούσε στο 6,36%, βρίσκεται και πάλι σε ανοδική πορεία, αγγίζοντας το 6,60%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, παράλληλα, οι ειδήσεις δεν είναι θετικές, καθώς κοινοποιήθηκε μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη κατά 2% τον Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v